Černý dort - Bolo Pretu, je typickou buchtou na ostrově Curaçaa a převážně ho tvoří sušené ovoce.
Připravte si:
1/2 kg hladké mouky
1/2 kg cukru
1/2 kg másla
1/2 kg rozinek
1/2 kg sušeného ananasu
1/2 kg sušených švestek
1/2 kg sušeného citronu
1/2 kg sušené papáji
1/2 kg hořkých mandlí
1/2 kg sladkých mandlí
1 lahev sherry likéru
20 vajec
1/2 lahve brandy
Postup:
Černý dort se dá připravovat v různých variantách. Základem je hodně sušeného ovoce. Výhodou je, že vydrží skutečně dlouho, v lednici klidně i tři měsíce. Dva dny předem nakrájejte na mini kousky rozinky, švestky a ananas a vložte do čtvrt kila cukru. Citrón a papáju nakrájejte také na malé kousky a vložte do sherry a brandy. Smíchejte máslo, našlehaná vejce, cukr, mouku. Přidejte směs ovoce. Dobře promíchejte, dejte na pekáč a pečte cca půl hodiny ve středně vyhřáté troubě.
Autor: Petra Nachtmanová
JOUDAweb - autorka © Taťána Kubátová, e-mail:obchod@tkweb.cz, web: www.jouda.tkweb.cz Aktualizováno: 5. 11. 2018